Spraytanning

Niets is mooier dan een zongebruinde huid. Het doet je beter voelen en je ziet er ook meteen stralender uit. Alleen is al dat zonnen niet goed voor de huid en je gezondheid…

Wil jij toch graag een egaal mooi kleurtje en dat zonder de nadelen?

Dan is spray tanning dé oplossing voor een gezonde zonnige teint.

Je wordt snel mooi bruin, zonder de schadelijke UV-straling van de zon of zonnebank. Bovendien blijf je gespaard van het risico op huidkanker, huidverbranding, celveroudering en rimpels.


Want de lotion kleurt mooi en natuurlijk bruin op je eigen pigment.

Hoe werkt spray tanning? 


Wil je een mooie gebronsde huid op vakantie of voor een bepaalde gelegenheid? Boek dan je spray tan sessie twee à drie dagen ervoor. Dan bekom je het mooiste resultaat. 

 

Moet je bijvoorbeeld zaterdag naar een feestje? Kom dan bij ons langs op woensdag of donderdag. Als je bovendien op regelmatige basis een spray tan laat aanbrengen, wordt de kleur steeds dieper en blijft het resultaat ook langer zichtbaar.

Hoe bereid ik me voor op een spray tan?

·      We raden je aan om je op de dag van je behandeling niet te scheren, waxen of scrubben. 

·      Smeer ook op de dag zelf geen crèmes meer op je huid. 

·      Scrub je gelaat en lichaam grondig de dag voor de behandeling en zorg voor een goede gehydrateerde huid. 

·      Gebruik voor het scrubben liefst onze speciaal ontwikkelde scrubhandschoenen.

·      Scheren doe je best acht uur voor je afspraak met een scherp scheermesje. 

·      Harsen doe je minimaal twee dagen voor je afspraak. 

·      De dag zelf neem je losse kledij mee om na de behandeling aan te trekken. Voor de behandeling verwijder je eventuele make-up (mascara, lippenstift is geen probleem).

Hoe lang blijf ik bruin?

Afhankelijk van je huidtype en de nabehandeling geniet je zes tot tien dagen van een stralende teint.

Tips voor het behouden van je kleur

Wacht minstens vier uur na de behandeling met douchen, zwemmen of baden. Ga tijdens die wachttijd elk contact met water uit de weg: wandel niet in de regen, stel de afwas even uit, was je handen niet en sporten kan ook op zich wachten. Want overal waar water op je huid komt, stopt het bruinen.

Kom je toch toevallig in aanraking met water? Dan raden we aan om het volledige proces te stoppen door je helemaal af te spoelen met water. Bij de eerste douchebeurt na de behandeling is het volstrekt normaal dat er wat kleur afkomt. Dat is het overtollige bruin dat uw huid niet meer heeft opgenomen. Wrijf na het douchen niet te enthousiast met de handdoek over je huid maar dep je lichaam voorzichtig droog.

Geeft de kleur af op mijn witte kledij?

Een gebruinde huid kan soms vlekken maken op witte kledingstukken. Door je grondig voor te bereiden, kun je dit zoveel mogelijk beperken.

De vlekken zijn namelijk het gevolg van dode huidcellen die zich losmaken van het lichaam en op je kledij terechtkomen. Daarom is het superbelangrijk om regelmatig te scrubben en je huid te hydrateren met de juiste producten. Zo verwijder je zelf de dode huidcellen, en komen ze niet op je kledij terecht.

Extra verzorgingsproducten voor een bruine huid

Om je bruine huid nog langer te behouden, kan je ook gebruik maken van onze speciale verzorgingsproducten:
• Babor Body Cream, een crème om je huid extra te hydrateren en te voeden.

• Met onze zelfbruiners van Marc Inbane blijft je kleurtje langer. We hebben een zelfbruiner voor elk huidtype.

• De tanning glove voorkomt vlekken/strepen bij het gebruik van de tanning spray.

• Voor het scrubben voorafgaand aan de tanningsessie gebruik je best onze speciaal ontwikkelde scrubhandschoen. Deze zijn herbruikbaar.